Select Your Style

Choose your layout

Color scheme

Козметично и Масажно Студио Оренда

0894 403 869, 0894403808 office@cherga.bg

Терапия „Нежност и блясък“ с лайка на Dr Renaud

С лайката се намажи и мигновен релакс за кожата усети!

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло, с подчертана защитна функция. Тя е „първото впечатление“,което оставяме за себе си пред обществото. Като такава, кожата има нужда от регулярни, добре балансирани грижи, които зависят от нейния тип. Има няколко основни видове кожа, сред които се нарежда и чувствителната.

Нека Ви разкажем малко повече за чувствителната кожа и нейните особености. Първо трябва да се обърне внимание на разновидностите на този тип кожа, а именно – чувствителна кожа със слаби капилярни съдове,склонна към розацея, и чувствителна кожа в смисъл на т.нар. „реактивна“ – т.е. склонна към алергии, зачервявания, лесно раздразнима.

Чувствителната кожа и нейните особености

Реактивната“ кожа е с установена налична непоносимост към употребата на различни козметични продукти, възникнала поради редица външни и вътрешни причини. При този тип кожа е нарушена бариерната й функция, което я прави пропусклива за множество алергени, а увеличената трансепидермална загуба на вода, я изсушава допълнително и така се получава порочен кръг. Лесно раздразнимата кожа трябва да се третира с внимателно селектирани хипоалергенни продукти, за предпочитане медицински или натурални, които да й помогнат да възстанови хидробаланса си и успешно да се защитава от вредните фактори на околната среда.

Чувствителната кожа със слаби капилярни съдове се изразява в силно зачервяване и осезаемо разширяване на капилярите. Тя трябва да се предпазва от силно слънце, много ниски температури, вятър. Освен това човек с такава кожа не е добре да консумира храни с много подправки, алкохол, да пуши или да посещава сауна и парна баня. Чувствителната кожа изисква специализирана грижа с медицинска или натурална козметика, която да укрепи капилярите, да намали зачервяванията и да я защити от вредните фактори на околната среда.

Независимо от разновидността на чувствителната кожа, една особено подходяща терапия е терапията „Нежност и блясък“ с лайка на Dr Renaud.

Козметика Dr Renaud

Козметичната марка Dr Renaud е основоположник на натуралната козметика. Това е първата линия продукти, създадени от френския лекар- дерматолог – д-р Луи Реймънд Рьоно. Всяка една от съставките е със сертифициран органичен произход. Вече над 70 години, лекарската марка не остарява и винаги в крак с тенденциите на козметичната индустрия, остава вярна на традициите, установени от нейния основател. Д-р Рьоно разработва концепцията за „многосетивно удоволствие“, според която всяка стъпка по пътя към красотата следва да бъде момент на удоволствие.

Терапията срещу чувствителна кожа на Dr Renaud е с основна активна съставка лайка. Тя е известна с омекотяващите си и успокояващи свойства. Показана изключително при фина и чувствителна кожа. Серията е деликатна – спомага за намаляване на зачервяванията и укрепването на капилярните стени.

Стъпки на терапията:

1. Почистване на лицето с двуфазен лосион „Лайка“ на Dr Renaud;

2. Тонизиране с успокояващ лосион „Лайка“ на Dr Renaud;

3. Нанасяне на нежен ексфолиращ гел „Лайка“ на Dr Renaud;

4. Отстраняване на ексфолиращия гел;

5. Приятен релаксиращ масаж с нежен крем за очи „Лайка“ и ултрауспокояващ серум „Лайка“;

6. Нанасяне на маска „Лайка;

7. Отстраняване на маската и нанасяне на финализиращ продукт.

Ползи от терапията:

  • Кожата е освежена, тонизирана и подхранена;
  • Тургорът й е подобрен;
  • Хидробалансът е възстановен;
  • Зачервяванията са намалени;
  • Капилярните стени са укрепени.

Резултат от терапията:

  • Кожата е гладка, енергизирана, успокоена, с повишени защитни сили и възстановен воден баланс.

Продължителност: 60 мин.

Цена: 60 лв.

Spread the love
Close